Ciasteczka
Kruche ciasteczka z czekoladą
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
pół kostki masła (wyjmij je wcześniej z lodówki!)
1/4 szklanki cukru
1 średnie jajko
tabliczka czekolady (gorzkiej lub mlecznej)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Sposób przygotowania:
1) Posiekaj czekoladę.
2) Do miski włóż cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miękkie masło, sól. Całość zagnieć na jednolite ciasto.
3) Do ciasta dodaj posiekaną czekoladę
4) Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozgrzej piekarnik na 200°C
5) Uformuj ciasteczka o grubości ok. 0,5 cm, ułóż na blasze.
6) Piecz 15 minut w 180°C.
Wyjmij ciasteczka z piekarnika i poczekaj aż wystygną. Gotowe! Smacznego!
Uwaga! Upewnij się, że ani Ty, ani Twoi bliscy nie mają alergii na żaden ze składników oraz czy dieta pozwala na spożywanie tego typu produktów.
Przepis pochodzi z bloga kulinarnego aniagotuje.pl